lauantai 21. maaliskuuta 2009

Väriterapiaa

Maaliskuun aurinko saa janoamaan väriä! Kotona suunnittelen keittiön tuolien maalamista. Alkuperäinen suunnitelma valkoisista tuolesta horjuu ja mielessä kangastelee sinistä, punaista ja vihreää. Talven aikana ommellut sohvatyynyt eivät siis selvästikään riitä kodin väriläiskiksi.



Ei siis ihme, että taannoinen kirpputorikierros meni väri-ilotteluksi. Mikäs sen mukavampaa. Katsokaa nyt noita värejä ja kuoseja! Retroa, retroa.



Aarrekasan päälimmäisenä on verhoja ja tyynyliinoja ompeluksia varten. Vihreä kangas on kotimainen kotelomekko 1960-luvulta, josta maksoin vain 2 euroa ja joka pääsee heti sellaisenaan käyttöön, kunhan ilmat lämpiävät. Alimmaisena on käyttämätön 1970-luvun pussilakana myyntipakkauksessaan. Mitä löytöjä!

Kaivelin väriä esiin myös kaapeistani. Löytyi käyttökelvottomassa kunnossa oleva 1990-luvulla ostettu helminauha.



Värit ovat mahtavat, mutta korua olen käyttänyt tosi vähän, se kun on turhan pitkä ja raskas. Näpertelyn jälkeen kaulalla keikkuivat lyhyemmät pikkuhelmet ja materiaalia jäi vielä parin kaulanauhan verran. Tässä on nyt vain se ongelma, että näitä helmiä katsellessani päässäni alkaa välittömästi soida Helen Hoffnerin Summer of love. Nuorena tyttönä kun ostin helminauhan ja Hoffnerin cd:n suurinpiirtein samoihin aikoihin...

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi kun kivoja löytöjä! Keittiön tuolit kannattaa ehdottomasti maalata sillä värillä, kun nyt tuntuu parhaalta. Saahan ne sitten vaikka myöhemmin maalattua uudelleen :)

Himmu kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta Maria! :) Mun pitäisi vielä rapsutella ja hioa niitä tuoleja, ennenkuin pääsen heiluttelemaan sutia. Ehtii vielä varmaan mieli sen värinkin suhteen muuttua... :D

Jutta kirjoitti...

Hienoja löytöjä! :) Kevät saa aikaan värien ikävää, minäkin mietin vaan että miten saisi lisää väriä sisustukseen. Sillä lailla suht helpolla :)

Marika kirjoitti...

Sä teet kyllä hienoja kangaslöytöjä kirppareilta. Mulla taitaa kyllä,kaikella rakkaudella, osasyynä olla aina aika pikainen visiitti/lähtö kirppareilta ;),kiitos kuuluu tiedät kyllä keille kahdelle :)!

Mia kirjoitti...

On kyllä mageita löytöjä, noistahan saa jo vaikka mitä, innolla jään odottamaan tuloksia...
Mä iditiootti luovutin kaikki vanhat koruni serkuilleni, kun kuvittelin etten todellakaan niitä enää tarvitse. Korusi on kyllä kaunis.
T: Räteis ja rääsyist
http://miisamia.vuodatus.net

Himmu kirjoitti...

Jutta: Kiitos. Se on jotenkin ihanan tuskainen olotila, jonka kevät aiheuttaa. Haluaisi laittaa kaikki paikat hyrskyn myrskyn, mutta yleensä tyytyy vaan ompelemaan uudet sohvatyynyt :)

Marika: Sun rakkaat, ihanat sähikäiset tuovat kyllä matkassaan määrättyjä haasteita :) Meidän täytyy ehdottomasti tässä keväällä pitää kirppiskierrospäivä ihan keskenämmekin!

Mia: Kiitos. Mulla on korujen kanssa vähän päinvastainen ongelma: en ymmärrä luopua rikkinäisistäkään tai sellaisista joista en ole koskaan pitännyt :) Sormet syyhyää päästä kankaiden kimppuun ja ompelukoneen äärelle, joku on vaan täyttänyt kalenterini kaikenlaisilla muilla menoilla....